Circusfans Italia

IL PORTALE DEL CIRCO ITALIANO

IL MEDRANO AL 1° FESTIVAL PER LE ARTI DEL CIRCO

33

Il Medrano al ° Festival per le arti del Circo

L’ amico Christoph Enzinger, come sempre puntuale, ci invia un articolo, purtroppo in rumeno, che parla del 1° FESTIVAL  PER LE ARTI DEL CIRCO a cui prende parte anche il nostro MEDRANO. E le fotografie ad illustrazione dell’articolo si riferiscono proprio a due numeri presentati dai CASARTELLI, i dromedari di Brian e Tommy Karak Awak Jr. il bravo “Indiana Jones” in compagnia della bella moglie Jolanda Mavilla.

 

Christoph ci segnala anche tre diversi video:

il primo video ci mostra la cavalcata che si è tenuta il 15/06 per le strade di Bucarest.

Per vedere il video

 

CLICCATE QUA

 

Nel secondo video si vede una panoramica dei circhi e una mini intervista a Brian

per vedere il secondo video

CLICCATE QUA

 

nel terzo video ci vengono mostrati spezzoni dei vari spettacoli ed in uno di questi si vedono Gladys Medini con il marito Philip Cerosimo.

 

Per vedere il terzo video

 

CLICCATE QUA

 

AV

 

Qui di seguito vi riportiamo l’articolo apparso sulla stampa rumena:

 

 

 

Circul Medrano (Italia), Richter (Ungaria) si Globus (România) s-au plimbat, sâmbata seara, prin Bucuresti, in trei parade fastuoase, desfasurate simultan. Circulatia a fost oprita pentru câteva minute, fapt care a dus imediat la nemultumirea soferilor. Cai, camile, reptile, dar si jongleuri au defilat pe bulevardele Capitalei pentru a anunta inceperea Festivalului International de Arta a Circului, care se va desfasura in perioada 17-30 iunie si la care vor participa cinci companii de circ europene. In fata chapitoului amplasat vizavi de Parcul Drumul Taberei asteptau inceperea paradei Indiana Jones si cateva reptile care apartineau Circului italian Medrano. Cu ajutorul politiei rutiere, parada a pornit, dupa cum era stabilit, la ora Au trecut pe rand: motociclisti, cai si camile, totul spre uimirea trecatorilor si a celor prinsi in trafic. Circuitul pe care s-a desfasurat parada a cuprins Bulevardul Drumul Taberei – bucla bulevardului, intoarcere pe strada Brasov pana la locul de amplasare a chapitoului (circ mobil). Dresorii au intampinat mici probleme in momentul parasirii amplasamentului circuluisa merga mai departe. Joia trecuta, cele patru companii straine au inceput, in jurul orelor amplasarea chapitourilor in Capitala. In premiera mondiala, se organizeaza Festivalul International de Arta a Circului, unde competitia nu va fi intre numere de circ (ca la toate festivalurile din lume), ci intre spectacolele fiecarei tari. Cinci spectacole, in cinci locatii diferite (Parcul Tineretului, Parcul Izvor, Parcul Titan, Parcul Drumul Taberei si Parcul Circului), vor concura timp de doua saptamani , in perioada 17 – 29 iunie.

 

«Indiana Jones» a oprit circulatia rutiera in Bucuresti

 

Italia, Rusia, Germania, Ungaria si Romania vor fi prezente, cu chapitourile si trailerele aferente, vizavi de Parcul Drumul Taberei, in Parcul Tineretului, Parcul Izvor, Parcul Titan, respectiv Parcul Circului. Festivitatea de premiere, asemanatoare cu Oscarurile
Circul Globus s-a plimbat, sambata, pe traseul Aleea Circului – Stefan cel Mare – Barbu Vacarescu – Bulevardul Lacul Tei, intorcandu-se prin Parcul Circului. Ungurii de au defilat pe Strada Liviu Rebreanu pana in dreptul Complexului Comercial Titan. Maine, de la ora 11.00, vor avea loc avanpremierele celor cinci spectacole, pentru ca seara bucurestenii sa poata urmari premierele de la ora 19.00. Circurile vor sustine zilnic reprezentatii, pana in data de 22 iunie, iar pe 23 ale lunii va avea loc festivitatea de decernare a premiilor competitiei de arta a circului. Festivitatea va fi un spectacol grandios, in care ceremonia de decernare a premiilor va fi asemanatoare cu cea a Oscarurilor, spun organizatorii. Se vor proiecta pe cinci ecrane, simultan, selectiuni din spectacolele premiate, vor fi decernate premiile si vor fi invitati cele cinci jurii, formate din partenerii festivalului, personalitati internationale si romanesti. Peste 450 de persoane vor participa la festivitate: angajati, colaboratori si personalul tehnic al celor 5 circuri care intra in concurs. Pe 30 iunie, Parcul Circului va fi gazda inchiderii festivalului, printr-un spectacol de decernare a celor mai importante trofee. Se vor decerna marele premiu – cel mai bun spectacol si Premiul publicului (pentru circul cu cei mai multi spectatori). “Festivalul International de Arta a Circului este realizat pentru a arata ca spectacolul de circ nu mai este demult un balci, iar Romania, nu numai ca s-a aliniat celor mai puternice case de productie din lume, ci are curaj sa se intreaca cu ele”, explica organizatorii romani.

 

Patricia Marinescu

 

Da www.gardianul.ro del

18/06/2008 22.39.23

Se questo articolo ti è piaciuto condividilo sui tuoi social utilizzando i bottoni che trovi qui sotto

Translate »
error: I contenuti sono di proprietà di www.circusfans.eu - Contents are owned by www.circusfans.eu.